О нама

2021

Портал "Новосадска рација"

Нудећи задивљујућу комбинацију опсежних наративних и дирљивих личних детаља, портал Новосадска рација, садржи импресивне детаље, мултимедијална искуства, документацију и усмена историјска казивања у првом лицу, уводећи посетиоце у причу о рату ратном догађају који је променио Војводину и сам Нови Сад. Поред галерија, текстова, филмова, музејске колекције нудимо вам виртуелни доживљај и нове начине повезивања са историјом и са генерацијом која се толико жртвовала и страдала.

НАША МИСИЈА
Портал Новосадска рација говори о страдалном искуству у рату који је променио свет – зашто се водио и шта то данас значи – тако да ће све генерације разумети цену слободе и жртвовања.

СВАКОГ ДАНА НЕСТАЈУ СЈЕЋАЊА НА КРВОПРОЛИЋЕ У НОВОМ САДУ – ЦИЉ НАМ ЈЕ САЧУВАТИ ИХ ШТО ВИШЕ ТЕ ПРЕНЕТИ НА НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ МЛАДИХ ЉУДИ КОЈИ ДОЛАЗЕ.

Одвојите тренутак да размислите о својој личној вези са догађајима који су потресли цео свет. Можда су ваш отац или деда били учесници или сведоци незапамћеног крвопролића у војвођанским равницама. Или су можда ваша мајка или бака подржале напоре унесрећених, помагали им.

Постаните пријатељ портала и побрините се да наследство ваше породице никада не буде заборављено.

Ваша подршка нам много значи и омогућава будућим генерацијама да боље цене стварне приче наших хероја, њихову борбу и жртву.

Посевћени смо томе да своје странице учинимо доступним свим посетиоцима. Ако имате додатних питања, контактирајте нас.

Контактирајте нас

Портал „Новосадска рација“

За сва додатна питања молимо вас да нам се обратите путем телефона или електронске поште. Наше колеге ће вас контактирати у најкраћем року.

m